Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry.

SUSEL on perustettu vuonna 1996 vaalimaan ja kehittämään suomalaista lavatanssikulttuuria. Suomalainen seuratanssi on osa kansallista kulttuuriperintöämme, josta on pidettävä kiinni. Lavatanssit ovat kansainvälisesti ainutlaatuinen ilmiö, joka on saanut alkunsa jo Suomen autonomisella aikakaudella, ja on säilynyt yhtä lumovoimaisena yhteiskunnan voimakkaista rakennemuutoksista huolimatta. Lavatanssilla on näin ollen ollut vahva kulttuurillinen merkitys kansallisidentiteettimme rakentajana ja vahvistajana. Sotien jälkeen, 1950-luvulla maassa oli noin 3000 seurantaloa ja 1000 tanssilavaa. Tanssipaikat olivat tuolloin luontevimpia kohtaamispaikkoja, joissa muun muassa monet uudet tuttavuudet syntyivät. Tätä lavatanssi on hyvin vahvasti myös tänä päivänä - suosittu sosiaalisen kanssakäymisen muoto.

Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry toimii Suomen lavatanssikilpailijat ry:n pääsponsorina. Susel ry on alan valtakunnallisena toimijana ja toiminnan kehittäjänä mahdollistanut Susel Cup SM 2023 -lavatanssikilpailut myöntämällä oikeuden kyseisen nimen käyttöön sekä vahvistamalla samalla kaikille Susel Cup -osakilpailussa kilpailtaville lavatanssilajeille SM-arvot. 


Ote vuoden 2022 Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n toimintasuunnitelman sisällöstä:
"Suurimpana uutuutena vuodelle 2022 tulee olemaan Susel Cupin paluu. Uusi toimija järjestää vuoden 2022 aikana 5 seuratanssikilpailua, joissa kilpaillaan SM-tasoisesti 13 lajissa. Toimija on hakenut ja Susel on myöntänyt hakijalle oikeuden käyttää Susel Cup -nimitystä sekä myöntänyt kilpailtaville lajeille SM-arvon. Kilpailukonseptiin kuuluu viikonlopun mittainen tapahtuma, josta Susel Cup muodostaa osan."

Ote Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry:n facebook-sivun jäsentiedotteesta 8.12.2021:
Suomen Seuratanssiliitto SUSEL ry myöntää jäsenseuroilleen SM-arvoja eri kilpailuihin vuosittain ja vastaanottamiensa hakemusten perusteella. Tällä hetkellä Suselilla on voimassa oleva sopimus ainoastaan Suomen lavatanssikilpailijat -yhdistyksen kanssa. Suselin yhdistyskokous, joka käyttää ylintä päätäntävaltaa, on syyskokouksessa hyväksynyt toimintasuunnitelman vuodelle 2022. Toimintasuunnitelmassa on päätetty käynnistää Susel Cup -lavatanssikilpailut usean vuoden tauon jälkeen. Yhteistyökumppaniksi vuosille 2022-2023 on hakemuksen perusteella valikoitunut Suomen lavatanssikilpailijat -niminen yhdistys, joka on Suselin jäsenseura.
Suomen lavatanssikilpailijat ry.
Y-tunnus: 3251803-1

Postiosoite:
 c/o Ari Vaskelainen 
Vesajärventie 267 
39200 KYRÖSKOSKI
Pankkiyhteys:
Utajärven Osuuspankki
FI43 5490 0720 1861 84
Sähköpostiosoite:
lavatanssitripla@gmail.com (yhdistys)
pentti.makinen@pp2.inet.fi (rahastonhoitaja)

TSS päivitetty viimeksi 28.1.2022: